Descriere publicatie 10 Fabule pentru copiii inimoși
Pornind de la citatul lui Oscar Wilde care spunea că: “Cel mai bun mod în care poți face copiii să asculte este să-i faci fericiți”, cea mai bună modalitate de a capta atenția copiilor și de a le stârni interesul, este cu ajutorul poveștilor, fabulelor, care sunt susținute de o morală. Lecturând această carte, copiii vor descoperi valoarea curajului, bunătății, prieteniei, loialității, speranței, importanța bunelor relații între frați, legătura indestructibilă creată între părinte și copil, leadership-ul, adaptabilitatea… care sunt câteva dintre temele atinse în cele 10 Fabule. Nu în ultimul rând, învățămintele extrase din această carte sunt general valabile, astfel încât pot fi de real folos și părințiilor, nu doar copiilor isteți și inimoși (Autoarea).
CUPRINS 10 Fabule pentru copiii inimoși
Povestea cerbului singuratic (pp. 9-16) Veveriţele certăreţe (pp. 17-24) Curajosul pui de vulpe ( pp. 25-30) Povestea vrabiei(pp. 31-36) Puiul de lebădă (pp. 37-46) Veveriţa cărăuşă (pp. 47-52) Iepuraşul drăgălaş(pp. 53-58) Primul Crăciun al lui Totto (pp. 59-64) Doi prieteni: căţelul Tim şi pisoiul Chris (pp. 65-70) Crăciunul animalelor din pădure (pp. 71-77)
Când ne întrebăm care este rostul fiecărui dintre noi este posibil ca uneori să nu putem oferi răspunsul care să corespundă fidel realității. Fiecare om are o viziune particulară asupra existenței umane și moduri proprii de a reacționa la aceasta. Ne regăsim în diferite categorii sociale cu roluri bine definite. Îmi place să cred că mă pot alătura celor care se dezvăluie lumii prin versuri. E o cale pe care o parcurge fiecare în felul lui. Am pus în acest volum de poezii reflecții născute la sfârșitul zilelor. Sunt viziuni proprii a ceea ce am resimțit în interior după ce zilele m-au purtat prin diferite locuri și mi-au dezvăluit suflete ce-și îndeplineau menirea. Cu Epilogul zilelor se produce debutul cu volum propriu. Experiențele publicistice anterioare s-au realizat în revistele literare: Oglinda literară, Zeit, Literadura și Boem@ și în două antologii colective, Șoaptele toamnei cuminți (2017) și Paradisul metaforelor (2021), ambele apărute la Editura InfoRapArt (Autoarea).
Omagiu adus universului cultural în care m-am cufundat dintotdeauna, acest volum de poezii este o sinteză a principiilor dobândite de mine în urma unei astfel de alegeri fericite făcută încă din primii ani ai copilăriei. Îmi este clar că aceste convingeri au fost mai întâi însușite de la aceia ale căror scrieri le-am citit cu admirație, dar și că acum, din ce în ce mai mult, îmi grăiesc crezămintele fundamentate pe aceste cunoștințe, dorind să contribui la refacerea legăturii intelectuale dintre epoci. Anume pentru că timpurile actuale par a sta mai degrabă sub însemnul unui simptom al nihilismului și soluțiilor anodine și înșelătoare, care prelungesc viața unui corp social bolnav, ținut în viață și de jalnicul spectru al speranței în accederea rapidă a ierarhiei sociale prin atingerea unui anumit statut sau, cum aș spune eu, lungirea nesfârșită a unei umbre.
Cu toate că sunt un contestatar fervent al ideii absolute de Bine și Rău, am pus dintodeauna sub semnul întrebării viziunea lumii moderne asupra viitorului (dar și a trecutului) și înțelegerii progresului material. Aceasta pentru că automatizarea societății pare a fi fost acompaniată și de cea a rațiunii și sentimentului, cea din urmă redusă pesemne la lărgimea unei cuști spațio-temporale în care doar nevoile instinctuale mai sunt satisfăcute, după metonimia pâinii și circului – dar dacă până și pâinea pare că nu se mai găsește pe masa tuturor, circul lumii va oferi reprezentații pentru eternitate.
Prin spiritul textului poetic propus, volumul este produsul unei reflecții opuse acestor manifestări sociale. Acesta debutează cu un poem „programatic“ intitulat Legea Lumii, care explică fundamentele intelectuale ale trăirilor manifestate sau ideilor propuse în paginile următoare. Referitor la idei și trăiri, volumul continuă cu poezii de amor, amor pentru un ideal cu accente feminine. Acestea sunt urmate de poezii meditative, care abordează principii filosofice, dar și gânduri simple, pur omenești, din cele care trec prin mintea oricăruia și în orice zi, fie într-o clipită, fie în contextul unei simțiri care încearcă omul o perioadă de timp mai îndelungată. Două poezii în engleză și două în franceză completează creațiile poetice – astfel de creații translingvistice ale aceluiași autor reprezintă o posibilă evoluție viitoare a poeziei. Ba mai mult, multidisciplinaritatea individului poate fi demonstrată și perfecționată într-o minunată îmbinare a științelor și cunoștințelor. Dar dacă o astfel de propunere poate fi prea ambițioasă, atunci viitorul poeziei poate lua forma unui text poetic în care mai multe limbi își găsesc locul.
În final, traducerile în limba engleză a unei părți din poezii au menirea de a transpune mesajul poetic într-o formă lingvistică diferită, dar care prezervă ideea și sensul (Autorul).
CUPRINS Poezii
Poezii(pp. 7-111) Legea lumii; Să mi te-arăţi…; Resimțire; Manie; Vis; Van; Somn; Iubita mea…; Lacrimile dimineţii; Iertarea; Te aştept să vii cu mine…; O misivă afectivă; Tu, vers…; Exotică; Pe rază; Un timp; Din condei; Fiul lui Vulcan; Profetul; Trecut şi modernitate; În mormânt rămâi…; Cu gloata nu te pui; Când bate pendula…; Îmi fac alţi zei; Idei şi durere; Alte timpuri; Dispreţul şi masca; Ghicitoare cu tâlc; Nu credeam; Despre petrecăreţi; Un boem la Paris; Singur…; Când pântecu-ţi…; Cetatea care va fi fost; Regret…; Cuiul lui Pepelea; Bolnavul; Inocenţă; Furtună; Invidia; Poetry Merchant; Long Gone’s Last Summer…; Oh, belle!; Pour la modestie
Traduceri în limba engleză/ Translations in English (pp. 115-137) Once; With a Stroke of Pen; Mania; Show Yourself To Me; Déjà Vu; Exotic; Tempest; Vain; Daydream; Innocence; Upon the Ray; Law of the World
Descriere publicatie Schimbă România! … măcar pe vodcă!
Volumul „Schimbă România!…măcar pe vodcă!” reunește o serie de tablete umoristice prezentate sub formă de videoclipuri disponibile pe canalul de YouTube al Editurii Lumen și realizate de Antonio Sandu.
Aceste tablete se doresc a fi un set de pamflete referitoare la delăsarea și nepăsarea contemporanilor, mai ales în ceea ce privește seriozitatea cu care sunt abordate elementele curente ale vieții cotidiene în România pandemică și postpandemică. Sunt criticate mimetismul social și grandomania, fără substrat, mai ales ale celor care au despre ei înșiși o impresie de apartenență la o elită – fie o elită intelectuală, fie una socială, politică ori economică.
Ideea acestei serii de pamflete a apărut de la reamintirea unei glume referitoare la un tren oprit pe Trans-Siberian pe motiv că se schimbă locomotiva… După o noapte de așteptare, călătorii sunt anunțați că în sfârșit locomotiva a fost schimbată… pe vodcă! Acest gen de „schimbări” neașteptate sunt frecvente în societatea românească, începând de la căile ferate – unde controlorul te anunță senin, despre sistemul de răcire, că „atunci când se încălzește, se răcește” – până la studenți dornici de note mari dar care nu au capacitatea să ducă la bun sfârșit lectura unei cărți, pretinzând astfel apartenența la o categorie socială de absolvenți de facultate, de masterate sau de doctorate – când, în realitate, mulți dintre aceștia se regăsesc în situația unor analfabeți funcționali. Gândul ne duce și la așa-ziși meseriași care lungesc o lucrare pentru a justifica prețurile exagerate și care nu își propun să aibă rezultate de calitate ci doar să fie bine plătiți.
Spoiala intelectuală, munca în spirit de dispreț față de calitate și chiar dispreț față de ceilalți – trec drept virtuți în societatea de astăzi și sunt văzute, în cadrul acestor pamflete, din perspectiva unui „sit-down comedy”.
Fie că vorbim despre „mineriada virtuală” – care definește la nivel global speculativul economic fără fundament valoric, fie că vorbim despre ficus sau varză (cu sau fără cotor), ne dorim să binedispunem urmăritorii canalului de YouTube dar și pe cititorii acestui volum.
Iar dacă nu reușim să schimbăm România astfel, măcar să o schimbăm pe vodcă! Acest volum este un pamflet. Este treaba ta, cititorule, să găsești ceea ce este adevărat și ce nu, în ce te regăsești și în ce nu, dacă ai sau nu un cotor…(Autorul)
CUPRINS Schimbă România! … măcar pe vodcă!
Cuvânt înainte (pp. 7-10)
Schimbă România! Dacă nu poţi, schimb-o pe vodcă! (pp. 11-18)
Iubiţi dacopaţi, astăzi vă voi jigni (pp. 19-30)
Sunteţi marfă! (pp. 31-40)
Cocalari din toate țările, uniți-vă. (pp. 41-48)
E nevoie de locomotivă / Schimbă România măcar pe vodcă! (pp. 49-54)
Vă iau la bani mărunţi (pp. 55-58)
Eşti varză?! (pp. 59-62)
Dacă tot eşti varză, măcar aşa ai cotor (pp. 63-68)
Sit-down comedy… de om responsabil (pp. 69-74)
Bine v-am găsit la o întâlnire cu ficusul meu (pp. 75-78)
Votaţi plosca! Schimbă Romania… pe vodcă! (pp. 79-82)
Eşti frustrat?! (pp. 83-88)
Fii tu însuţi dacă eşti un zero. Sit-down comedy cu Antonio Sandu (pp. 89-92)
Schimbă România… de la mare (pp. 93-96)
Trăim cu flăcări de împrumut. Stinge România! (pp. 97-104)
Schimbă România cu resursele umane! (pp. 105-106)
Schimbă România până nu(-ţi) trece pandemia! (pp. 107-110)
Descriere publicatie Atlas ezoteric de adorat femeia
Noapte orientală
Slăvitul Sultan Ţi-a dăruit Covor fermecat Să te înveţe zborul; Pasăre măiastră Să te înveţe cântul; Ce va fi atât de fermecat Să te înveţe Să fii tu însăţi? (Autorul).
CUPRINS Atlas ezoteric de adorat femeia
Atlas ezoteric (pp. 6-29) Incantaţie; Naşterea Venerei; Secretul porţii; Pictură murală; Noapte orientală; Sufletul mării; Cosmologie alchimică; Eternitatea dansului; Zâmbet; Măreţia muntelui Cântecele Şeherezadei (pp. 31-37) Poveste; Ochii; Joc; Alchimie solară; Teoria reamintirii De adorat Femeia (pp. 39-53) Gând; Noaptea Dumnezeirii; Adorare; Copilul cerului; Templul secret; Jumătăţi de eternitate; Îngeri de rubin; Ghirlande de îngeri; Reîncarnare; O cunună de stele Femeia cu îngeri (pp. 55-68) Izvorând galaxii; Orgasm de foc; Pecetea iubirii; Iertare; Înger pescar; Înger ocult Senzualitatea Fiinţei(pp. 69-77) Senzualitate; Vânătoare de seară; Joc secund; Nirvana Îngeri de ceară (pp. 79-106) Îngeri de ceară Fecioarele gonflabile; Neînchisa părere; Creaţia lumii; Poarta sărutului; Indecent sărut; De vorba cu Dumnezeu I; Ultimul TESTAMENT; Strânsoarea de alge; Parfum de sărut; De vorbă cu Dumnezeu II; Povestea pietrei; Imaginarul joc de şah; Mi-e sete de greaua lumină Îngeri şi somn(pp. 107-119) Adorare de noapte; Veşmintele gândirii; Mireasma de timp adormit; Iubirea pretinsă; Păcatele zeilor; Ora eternităţii Postumele clipei (pp. 121-128) Postumele clipei; Postumele clipei II; Învăţăm; Au căzut frunzele Fişa de post a lui Dumnezeu (pp. 131-146) Angajare; Locul de muncă; Fişa Postului de Dumnezeu; Cu ce se ocupă Dumnezeu; Cu ce se ocupă Dumnezeu II; Comerţul cu Dumnezei; Rugăciune; Jocul de-a Dumnezeu; Dumnezeul de serviciu Metafizica cuantică (pp. 149-162) Metafizica cuantică; Condiţia umană; Variantă; Prizonier în rostire; Joc de cuvinte; Lumina a obosit; Oda nimicului; Supărare Timpul; Lumina din frigider Hai –Ku Fructe (pp. 163-174) Hai-ku fructe; În depărtare; Ochiul; Înlănţui; 2012; Urlând cu stafii Retorte poetice (pp. 175-184) Lipsă de timp; Pe urme; Iubito; Cât costă?; To do…list; Retorte poetice; Ecologică; Mă grăbesc Atlas esoteric De adorat femeia (pp. 187-193) Mi-am cumpărat un înger; Atlas ezoteric de adorat femeia; Atlas ezoteric de adorat Femeia II; Fiinţa de rezervă; Mandala Însemnătate (pp. 195-198) Prescurtare de cer; Însemnătate
Narațiunea romanului constă în prezentarea evenimentelor fericite și nefericite pe care le trăiesc membrii unui grup de prieteni în perioada crizei financiare din anii trecuți. Fiecare dintre ei trăiește altfel față de ceilalți, acea perioadă grea din viața noastră. Multe din acțiuni sunt inspirate din realitate, însă nimic din ce este prezentat nu o copiază.Personajele sunt puse în fața unor încercări noi de care nu s-au mai lovit până atunci, naratorul prezentând evoluția fiecăruia și interacțiunea dintre ele. Pe măsură ce prezintă viața personajelor, prin ceea ce expune, naratorul în mod indirect își prezintă și viața sa din aceeași perioadă, cu momente de fericire dar și multă suferință pe care le aflăm din gândurile sale.Romanul a fost conceput prezentând unul dintre personaje drept naratorul său. Prin felul cum evoluează narațiunea, la un moment dat totul va fi învăluit în mister, care până la final se risipește, dar nu cu totul (Autorul).
Aşchiuţă nu este o simplă poveste a unui motan pus pe şotii, ci o întreagă istorie personală de familie. Plecând de la Comoara bunicului, ce are la bază o întâmplare reală, până la povestea Zinaidei, care la rândul ei este cât se poate de reală, întreg volumul de faţă cuprinde între paginile sale istoria familiei mele- din cele mai îndepărtate timpuri, până în prezent.
Aşchiuţă se adresează părinţilor copiilor şi educatorilor, îşi propune să aducă în prim-plan atmosfera tihnită a vremurilor de demult, precum şi importanţa legăturilor de familie, într-o manieră ludică, dar cu activităţi ce susţin dezvoltarea personală, autocunoaşterea şi întărirea legăturilor dintre părinte şi copil.
Aşchiuţă nu se vrea o simplă carte cu poveşti, ci un instrument util în dezvoltarea emoţională a tuturor cititorilor, purtându-i printr-un caleidoscop de emoţii şi trăiri, toate având la bază candoarea şi blândeţea familiilor profund iubitoare (Autoarea).
CUPRINS Aschiuta
Comoara bunicului (pp. 1-7) Prada lui Aşchiuţă (pp. 8-21) Maya şi lanul de floarea soarelui (pp. 22-29) Dispariţia (pp. 31-37) Motis, inimă vitează (pp.38-49) Zinaida (pp. 50-65) Ştima fântânii (pp. 66-75) Recomandări pentru părinţi şi educatori (pp. 76-93)
Colectivul Grupului Editorial LUMEN are bucuria de a va prezenta noua editura LOGOS PANDA ce isi va derula activitatea editoriala in cadrul grupului nostru.
Pentru a sarbatori lansarea noii edituri organizam un concurs inedit: FII PRIMUL care publica cu LOGOS PANDA by Lumen! Publica cartea ta de poezie sau romanul gratuit cu Logos Panda by LUMEN daca esti printre primii 10 acceptati de catre referentii Editurii LUMEN. Trimite-ne manuscrisul tau pe adresa logospanda21@gmail.com pana la data de 15 mai si poti publica complet gratuit cartea ta ce urmeaza a fi distribuita prin canalele de distributie ale Grupului Editorial LUMEN.
Editura LOGOS PANDA va publica literatura pentru copii, manuale, culegeri si auxiliare curiculare, carti de beletristica, inclusiv romane, piese de teatru, poezie, jurnale, (auto)biografii, traduceri, precum si carti de dezvoltare personala, meditatie si yoga.
Trimite chiar azi manuscrisul tau pentru a fi printre primii autori ai editurii LOGOS PANDA by Lumen!
Tags: carte, editura, carte pentru copii, culegeri, carte scolara, roman, romane, beletristica, poze, dezvoltare personala, meditatie
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok, acceptMai tarizuPolitica GDPR | Politica Cookies